Przetargi
Pobierz dane XMLDrukuj informacjęSzczegóły informacji
Ogłoszenie nr 396104-2014 z dnia 2014-12-03 r. - Rybno: Usługa dożywiania dzieci w formie gorącego posiłku dla uczniów szkół podstawowych, gimnazjum i zespołu szkół na terenie Gminy Rybno
Akapit nr 1 - brak tytułu
Znak sprawy PS.34341/5/2014
SPROSTOWANIE OGŁOSZENIA O PRZETARGU NIEOGRANICZONYM
Sprostowania do ogłoszenia zamieszczonego na stornie internetowej Gminy Rybno www.bip.gminarybno.pl w przetargu nieograniczonym w zakresie „ Usługa dożywiania dzieci w formie gorącego posiłku dla uczniów szkół podstawowych, gimnazjum i Zespołu Szkół na terenie Gminy Rybno’’, w załącznikach do SIWZ dokonano zmiany w treści załączników nr 3 i nr 3.1.
Kierownik
Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rybnie
Dorota Zielińska
Rybno: Usługa dożywiania dzieci w formie gorącego posiłku dla uczniów szkół podstawowych, gimnazjum i zespołu szkół na terenie Gminy Rybno
Numer ogłoszenia: 396104 - 2014; data zamieszczenia: 03.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , Ul. Zajeziorna 58, 13-220 Rybno, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 23 696 63 39, faks 23 696 63 39.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.gminarybno.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa dożywiania dzieci w formie gorącego posiłku dla uczniów szkół podstawowych, gimnazjum i zespołu szkół na terenie Gminy Rybno.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przygotowanie, dowiezienie gorących posiłków w termosach wraz z zapewnieniem naczyń jednorazowych i sztućców (włącznie z odbiorem termosów, niespożytych posiłków i zużytych naczyń i sztućców) oraz wydawanie posiłków uczniom, w następujących szkołach w godzinach od 10.00 do 11.30, a) Szkoła Podstawowa w Rybnie posiłki dla 114 uczniów, b) Szkoła Podstawowa w Żabinach posiłki dla 56 uczniów, c) Szkoła Podstawowa w Jeglii posiłki dla 29 uczniów, d) Szkoła Podstawowa w Koszelewach posiłki 43 uczniów, e) Szkoła Podstawowa w Hartowcu posiłki dla 20 uczniów, f) Szkoła Podstawowa w Ruminie posiłki dla 55 uczniów, g) Zespół Szkół w Rybnie posiłki dla 86 uczniów, h) Gimnazjum w Hartowcu posiłki dla 16 uczniów. 2. Wykonawca zobowiązany jest przygotować , dostarczyć i wydać posiłki uczniom. Przez pojęcie posiłki, należy rozumieć gorące posiłki o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką. Stosowanie tłuszczów roślinnych, a ograniczanie tłuszczów zwierzęcych, duży udział warzyw w posiłkach. 3. Obiady winny mieć formę jednodaniowego ciepłego posiłku serwowanego na przemian w następujący sposób: a) dwa dni w tygodniu zupa z pieczywem (zupa 400 ml 2 kromki chleba 100g); b) trzy dni w tygodniu drugie danie: a. ziemniaki gotowane, albo zamiennik typu: makaron, ryż, kasza 200g plus mięso 100g; b. surówka - 100 g; c. dania typu np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, filet z ryby lub krokiety 200g- tylko raz w tygodniu d. temperatura zupy ora drugiego dania winna wynosić 60 C (plus minus 3 C). e. posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. f. wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych oraz produkty pochodzące z Banku Żywności, zbiórek i darowizn. 4. Wykonawca będzie dostarczać posiłki samochodem dopuszczonym do przewozu żywności decyzją państwowego inspektora sanitarnego. 5. Wykonawca w każdy poniedziałek przedłoży dyrektorowi każdej ze szkół objętej realizacją zamówienia jadłospis na 5 dni. 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości i rodzaju dostarczanych posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb pod warunkiem, że zmiany nie spowodują zwiększenia ceny zamówienia określonej w umowie na jego realizację. 7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości, formy i rodzaju dostarczanych posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb pod warunkiem, że zmiany nie spowodują zwiększenia ceny zamówienia określonej w umowie na jego realizację..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 25.06.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
-
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
Zamawiający uzna, że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności jeżeli: a) oświadczy, że posiada takie uprawnienia; b) posiada zezwolenie państwowego inspektora sanitarnego na prowadzenie działalności będącej przedmiotem zamówienia. Spełnianie tego warunku zostanie ocenione przez Zamawiającego na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału określonego w pkt 8.1.1 SIWZ złożonego przez Wykonawcę oraz na podstawie dokumentu określonego w pkt. 8.2.1 SIWZ.
-
-
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
Spełnianie tego warunku zostanie ocenione przez Zamawiającego na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału określonego w pkt 8.1.1 SIWZ złożonego przez Wykonawcę oraz na podstawie dokumentu określonego w pkt. 8.1.2 SIWZ
-
-
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
Zamawiający uzna, że Wykonawca dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia jeżeli: a) oświadczy, że dysponuje potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, b) dysponuje przynajmniej jednym pojazdem przystosowanym do przewozu żywności i posiadającym zezwolenie państwowego inspektora sanitarnego do przewozu tej żywności; c) dysponuje lokalem dopuszczonym decyzją państwowego inspektora sanitarnego do żywienia zbiorowego; d) W przypadku, gdy Wykonawca składać będzie ofertę na całość zamówienia, zobowiązany jest wykazać się jednocześnie spełnianiem warunków określonych w pkt a i b. Spełnianie tego warunku zostanie ocenione przez Zamawiającego na podstawie dokumentów złożonych przez Wykonawcę: oświadczenia o spełnianiu warunków udziału określonego w pkt 8.1.1 oraz dokumentów określonych w pkt 8.3.1 i 8.3.2 SIWZ. a w przypadku gdy Wykonawca będzie polegał na potencjale technicznym innych podmiotów również na podstawie dokumentu określonego w pkt 8.4.1 SIWZ
-
-
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
Zamawiający uzna, że Wykonawca dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia jeżeli: a) oświadczy, że dysponuje potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, b) dysponuje przynajmniej jednym pojazdem przystosowanym do przewozu żywności i posiadającym zezwolenie państwowego inspektora sanitarnego do przewozu tej żywności; c) dysponuje lokalem dopuszczonym decyzją państwowego inspektora sanitarnego do żywienia zbiorowego; d) W przypadku, gdy Wykonawca składać będzie ofertę na całość zamówienia, zobowiązany jest wykazać się jednocześnie spełnianiem warunków określonych w pkt a i b. Spełnianie tego warunku zostanie ocenione przez Zamawiającego na podstawie dokumentów złożonych przez Wykonawcę: oświadczenia o spełnianiu warunków udziału określonego w pkt 8.1.1 oraz dokumentów określonych w pkt 8.3.1 i 8.3.2 SIWZ. a w przypadku gdy Wykonawca będzie polegał na potencjale technicznym innych podmiotów również na podstawie dokumentu określonego w pkt 8.4.1 SIWZ
-
-
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
Zamawiający uzna, że Wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej realizację zamówienia jeżeli a) oświadczy, że znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej realizację zamówienia; Spełnianie tego warunku zostanie ocenione przez Zamawiającego na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków udziału określonego w pkt 8.1.1 SIWZ
-
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
- wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gminarybno.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Pomocy Społecznej, 13-220 Rybno, ul. Zajeziorna 58, pokój nr 2..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.12.2014 godzina 10:00, miejsce: Oferty należy złożyć w siedzibie Zamawiającego: w Ośrodku Pomocy Społecznej, 13-220 Rybno, ul. Zajeziorna 58, pokój nr 2..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: 1. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej. 2. Zamawiający nie zamierza ustanawiać dynamicznego systemu zakupów.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
Załączniki
Rejestr zmian
Podmiot udostępniający informację: | Podmiot udostępniający informację: Urząd Gminy Rybno |
||
---|---|---|---|
Osoba, która wytworzyła informację: | Osoba, która wytworzyla informację: Dorota Zielińska |
Data wytworzenia informacji: | Data wytworzenia informacji: 2014-12-03 |
Osoba, która odpowiada za treść: | Osoba, która odpowiada za treść: Dorota Zielińska |
Data wprowadzenia do BIP | Data wprowadzenia do BIP 2014-12-03 12:07:09 |
Wprowadził informację do BIP: | Wprowadził informację do BIP: |
Data udostępnienia informacji: | Data udostępnienia informacji: 2014-12-03 12:08:22 |
Osoba, która zmieniła informację: | Osoba, która zmieniła informację: |
Data ostatniej zmiany: | Data ostatniej zmiany: 2014-12-16 11:33:03 |
Artykuł był wyświetlony: | Artykuł był wyświetlony: 1996 raz(y) |